Parkeren bij Winkelcentrum Woensel

Winkelcentrum Woensel beschikt over vier grote parkeerterreinen aan weerszijden van het winkelcentrum. Rondom het winkelcentrum zijn maar liefst 1.820 parkeerplaatsen, waarvan ruim 30 gereserveerd als invalide parkeerplaatsen. De invalide parkeerplaatsen vindt u bij de diverse entrees van WoensXL. De parkeerterreinen zijn bereikbaar via de Genovevalaan en de Franklin D. Rooseveltlaan. Houdt u er rekening mee dat u op de parkeerterreinen van Winkelcentrum Woensel door de weeks moet betalen voor parkeren. In het weekend is het voortaan gratis.

Betaald parkeren bij Winkelcentrum Woensel is ingevoerd op 1 september 2007. Vanaf dat moment heeft de Gemeente Eindhoven het openbaar vervoer van en naar Winkelcentrum Woensel en de voorzieningen voor fietsers verbeterd.

Parkeertarieven

€0,60 voor het eerste uur, daarna €1,20 per uur. Per dag betaalt u maximaal €3,50, dit geld voor alle 4 de parkeergebieden. Persoonlijk vinden wij het fijnste om bij de Albert Heijn XL te parkeren of aan de zijde van de Jumbo afhankelijk aan welke zijde je moet zijn van het winkelcentrum.
Mobiel parkeren (zonenummer 5190), stadspas, creditcard of contant geld.

Betaald parkeren op de volgende dagen

Ma t/m vrij 9.00-18.00 uur

Gratis parkeren in het weekend

Vanaf 4 maart 2022 kun je voortaan elk weekend (vrijdag koopavond vanaf 18:00 uur t/m maandagochtend 09:00 uur gratis parkeren*) in Shopping Mall WoensXL.

Parkeertarieven WoensXL
Het parkeertarief is € 0,60 voor het eerste (gehele) uur. Daaropvolgend bedragen de kosten € 1,20 per uur met een maximum van € 3,50 per dag. Wijzigingen zijn voorbehouden.

Tijden betaald parkeren Winkelcentrum Woensel
Betaald parkeren is verplicht op de volgende dagen:
* van maandag tot en met zaterdag van 09.00 uur tot 18.00 uur.
* op alle koopavonden tot 21.00 uur.
* op alle koopzondagen van 12.00 uur tot 17.00 uur.

Mobiel parkeren (zonenummer 5190), stadspas, creditcard of contant geld.

Een parkeerkaartje kopen
Op de parkeerterreinen van Winkelcentrum Woensel staan, op diverse plaatsen tussen de parkeervakken, betaalautomaten. Hier kunt u betalen met contant geld (uitsluitend muntgeld) of creditcard. Het parkeerticket legt u zichtbaar achter de voorruit van uw auto.

Een alternatief voor het kopen van een parkeerticket zijn Stadspas parkeren en betalen met uw mobiele telefoon. Beide alternatieven worden hieronder toegelicht.

Hoe werkt Stadspasparkeren?

– Parkeer uw auto op het parkeerterrein.
– Ga naar een speciale paslezer, houdt uw stadspas voor de lezer en uw parkeertijd wordt gestart.
– U stopt de parkeertijd door uw Stadspas nogmaals voor de paslezer te houden.
– De parkeerkosten worden door middel van automatische incasso geïnd.

Stadspasparkeren biedt diverse voordelen. Houdt u er rekening mee dat u uw stadspas eerst dient te registreren, voordat u deze kunt gebruiken als parkeerpas. Voor meer informatie, actuele prijzen en additionele voorwaarden: www.stadspasparkeren.nl.

Parkeerplaats betalen met uw mobiele telefoon

Redelijk nieuw in Nederland is betalen voor een parkeerplaats met de mobiele telefoon.Er zijn diverse apps beschikbaar, waaronder Parkmobile, Yellowbrick, ANWB Parkeren en Park-line. De beste keuze is afhankelijk van uw wensen en gebruik. De verschillen zitten veelal in vaste en variabele kosten, het aanbod (aantal steden, wel/niet parkeergarages), etc. Het is daarom raadzaam even de tarieven en mogelijkheden met elkaar te vergelijken.

Het gebruik hiervan is absoluut de moeite waard, aangezien u hierdoor voortaan alleen nog betaalt voor het daadwerkelijke gebruik. Als u op de ‘ouderwetse’ manier betaalt dan moet u altijd inschatten hoe lang u blijft. De kans bestaat dus dat u te veel betaalt of net te laat terug bent bij uw auto en er een vervelende gele parkeerboete achter uw ruitenwisser zit. Met mobiel betalen moet u er wel op letten dat u de parkeertijd beëindigt. Anders blijft de teller tikken.

Winkelcentrum Woensel heeft parkeerplaatsnummer 5190. Hiermee kunt u snel zoeken in de app.

Fietsenstalling Winkelcentrum Woensel
Rondom Winkelcentrum Woensel zijn goede voorzieningen gerealiseerd voor het stallen van uw fiets. Op het parkeerterrein aan de zijde van de Genovevalaan is een bewaakte fietsenstalling aanwezig.

Met het openbaar vervoer naar Winkelcentrum Woensel
Winkelcentrum Woensel is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. De buslijnen 1, 2, 21, 22, 103 en 145 stoppen vlakbij het winkelcentrum. Meer informatie en reistijden: www.9292ov.nl of bel met 0900-9292.

Parkeercapaciteit
WoensXL beschikt over 4 grote , zeer toegankelijke parkeerterreinen met 1.821 parkeerplaatsen waarvan 34 parkeerplaatsen gereserveerd zijn als invalide parkeerplaatsen.

Wanneer u WoensXL bezoekt, bekijk dan hier het winkelaanbod en de openingstijden.